РКМ Скопје

Друштво за трговија со енергенси, нафтени деривати и петрохемиски производи.

РКМ е нафтена компанија која е основана 2015 година. РКМ оперативно започнува со дејност трговија со цврсти течни и гасовити горива во 2019тата година со продажба на петролеум кокс и битумен. Во 2020тата согласно своите развојни цели започнува со продажба на МАЗУТ М1, за во 2021вата година да стане препознатлив бренд во Балкнскиот енергетски сектор. Во 2022та година имплементира високо квалитетни едукативен  и партнерски прогрес каде согласно зелената програма и политика на Европската унија започнува да работи со природен гас. Основната цел и мисија на РКМ Скопје е да биде доверлив и долгогодишен партнер и снабдувач со енергeнси на индустриски капацитети на територијата на западен Балкан.

Во 2023 година, РКМ се трансформира во еден од највлијателните дистрибутери и снабдувачи на термо електраните на Балканскиот полуостров. РКМ е дистрибутер и партнер на 9 термоелектрани кои се круцијалните столбови на електро-енергетскиот систем во југоисточна Европа.

Врз основа на целите РКМ има цврсто поставени партерски реалции со нафтени компании од Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска , Словенија и Албанија.

Нашите горива се користат во значајни индустриски капацитети кои се основен двигател на економијата и се директен импут кон креација на бруто домашните производи.

Нашите нафтени деривати се согласно законските прописи и правилниците за стандардизација во зависност од матичната држава на нашиот локален партер, купувач или дистрибутер.

РКМ е локален партнер на добавувачи и рафинерии од Грција, Германија, Австрија и Хрватска. РКМ располага со ексклузивитет за регинот на нафтени рафинерии и добавувачи од Бугарија, Словенија и Обединетите Арапски Емирати.

РКМ Скопје располага со складишен простор од 4500 мт за мазут м1.

НАФТЕНИ ДЕРИВАТИ

РКМ Скопје како партнер и пријател на индустриските капацитети и термо електрани располага со различни видови на енергенси и нафтени деривати за потребите на нашите клиенти.

РКМ како нафтена компанија во делот на енергенсите со кои работи е највлијателниот фактор во регионот врз основа на логистичките партнери во регионот.

РКМ врши испорака на своите производи преку превозни средства авто цистерни и возови, а располага и со капацитети за продажба преку бродски танкери благодарение на своите бизнис партнери oд Блискиот Исток.

РКМ Скопје

Park Residence
ул. Столтенбергова бр.1, 4 Кат / 1-2
1000 Скопје

info@rkm.com.mk