РКМ Скопје функционира во склад со добрите корпоративни навики и во текот на своето постоење, согласно можностите, дел од профитот го алоцира за донации кон оние на кои им е најпотребно.

Реализирани донации:

Кошаркарски клуб Водно Санс - Партизан

Ракометен клуб Металург - Скопје

Македонска Спортска Стрелачка Федерација

Македонска Православна Црква - Охридска Архиепископија

Кик-боксер Горјан Ристовски

Кошаркарски Клуб Борец - Велес

Футсал Клуб Форца 2015

Стрелачки клуб „Стрелец“